klik buiten het venster om de bestekservice af te sluiten
X
Terug naar Nieuws

ESTABLISHED PROJECTEN

WÉDÉFLEX ESTABLISHED PRODUCTINSPECTIES

Wédéflex heeft een lange historie. Vooral ook als het om het monitoren van de prestatie van onze producten gaat. Met regelmaat inspecteren onze Technisch Managers daarom oude daken. Daarnaast laten wij ook daken door derden inspecteren. The Proof is in the Experience!

Het onafhankelijke Kiwa BDA voert - in onze opdracht - wederom levensduuronderzoek uit. Dit onderzoek richt zich op oude Wédéflex daken. Kiwa BDA onderwerpt onze dakbedekkingen aan inspecties, precies conform de regels zoals opgesteld in de bijlage Established Products van BRL 1511.
De inspecties van de oude daken zijn in volle gang. We geven u graag een inkijkje in de resultaten van dit onderzoek en zoomen daarvoor in op vier inspecties.

Wasstraat Louwman & Parqui Raamsdonksveer

Project: Wasstraat Louwman & Parqui Raamsdonksveer
Wédéflex Established Dealer: Udo B.V. Raamsdonksveer
Jaar: 1992

Udo B.V. Raamsdonksveer heeft diverse projecten gemaakt op het uitgebreide terrein van auto-importeur Louwman & Parqui in Raamsdonksveer. Dit is het dak van de wasstraat. Het bestaat uit een ondergrond van gasbeton, waarop de oorspronkelijke meerlaagse gebitumineerde glasvlies dakbedekking is aangebracht. In 1992 heeft Udo B.V. Raamsdonksveer hier een nieuwe toplaag van Wédéflex D4 op aangebracht. Het pand wordt nu niet meer gebruikt maar de dakbedekking verkeert in een goede staat.

Dijka Steenwijk

Project: Dijka Steenwijk
Wédéflex Established Dealer: Dolfsma Dakbedekkingen Kampen
Jaar: 1993

Dit dak heeft een geprofileerd stalen dakplaat. Daarop zijn PUR isolatieplaten aangebracht. Deze zijn mechanisch bevestigd. Het dakbedekkingssysteem bestaat
uit een geperforeerde eerste laag, waar een laag Wédéflex Mineral volledig op is gebrand.

Diosynth Apeldoorn

Project: Diosynth Apeldoorn
Wédéflex Established Dealer: Dakbedekkingsbedrijf Elro B.V. Apeldoorn
Jaar: 2015

Dit is een vrij nieuw dak, maar volgens de Beoordelingsrichtlijn 1511 - deel 1 moeten daken van verschillende leeftijdscategorieën bekeken worden. Dit dak is door BDA Dakadvies geselecteerd (bron: onze database).
Je ziet hier hele fraaie hellende en platte daken. Deze zijn uitgevoerd in Wédéflex Mineral Zwart.

Loods Bouwbedrijf Wagemakers Oss

Project: Loods Bouwbedrijf Wagemakers Oss
Wédéflex Established Dealer: Udo B.V. Uden
Jaar: 1987

Een fraai oud dak. Een zogenaamd overlaagklus. Het is een oude gebitumineerde glasvlies dakbedekking, waarop de Wédéflex D4 toplaag ‘vol en zat’ is aangebracht. Details
zijn hier en daar wat sleets, maar nog steeds waterdicht.

Conclusie?
We zijn trots op deze vier prachtige projecten. De conditie van de dakbedekkingen bewijst de kwaliteit. Iedere dag weer. Deze Wédéflex dakbedekkingen verkeren nog steeds in goede staat. Ze hebben de eerste jaren nog geen onderhoud nodig.
En zo hoort het.

Ook hier dus weer: The Proof is in the Experience!