klik buiten het venster om de bestekservice af te sluiten
X

Data Center Equinix 3

Project
Data Center Equinix 3
Opdrachtgever/directie
Equinix Data Center
Wédéflex Dealer(s)
Boko bv Dakbedekkers
Wédéflex Product(en)
Wédéflex D4
Wédéflex D4 No Roots
Wédéflex D4 Bicover
Wédéflex D4 ZK
Wédélastic
In 2012 werd is de bouw van Data Center Equinix aan het Science-park 650 te Amsterdam gerealiseerd. Grote internationals, content-leveranciers, bedrijven in de financiële sector en netwerkservice-providers vertrouwden op het inzicht en de expertise van Equinix om hun uiterst belangrijke informatiemiddelen te beschermen en onderling te koppelen.

De bescherming van de gegevens van klanten staat centraal en wordt doorgevoerd tot de keuzes voor producten en partijen in het gebouw. De waterdichtheid van de daken (totaal bijna 10.000 m²) wordt gerealiseerd door Boko bv Dakbedekkers uit Westknollendam. Boko heeft gekozen voor een hoogwaardige toplaag; Wédéflex D4.

Opmerkelijk is dat op het project nog een Wédéflex Dealer aan het werk was, namelijk Spuitco bv uit Ridderkerk. Voor Unica Installaties heeft Spuitco naar een oplossing gezocht voor de uitvoering van een waterdichte laag onder een complex leidingnetwerk van installaties. Onder de vloer waarop dit leidingnetwerk ligt, bevinden zich namelijk de ruimtes waar de computers en servers voor dataopslag zijn opgesteld. De waterdichte laag dient als extra zekerheid bij mogelijke leidingbreuk.

Spuitco heeft gekozen voor een vloeibare dakbedekking van het type Wédélastic. Deze één-componente, vloeibaar aan te brengen dakbedekking is gekozen vanwege het feit, dat het een watergedragen coating is, wat bij een binnentoepassing vanzelfsprekend voorkeur geniet. Verder biedt het voordelen bij alle in te werken details in de vorm van doorvoeringen, leidingsteunen en bij de begrenzing van het gebied wat waterdicht moet worden gemaakt, een metalen hoeklijn.

Wédélastic is als waterdichte afwerking toepasbaar op vrijwel iedere ondergrond, waaronder bestaande dakbedekking, beton, hout, steen, keramische tegels. Het product is verkrijgbaar in de kleuren antraciet (zwart), betongrijs en rood.