klik buiten het venster om de bestekservice af te sluiten
X

De Rotterdam Wilhelminakade Rotterdam

Project
De Rotterdam Wilhelminakade Rotterdam
Omvang
Circa 5.500 m²
Opdrachtgever/directie
MAB Development Nederland BV te Den Haag
Architect
OMA (Rem Koolhaas) Rotterdam
Wédéflex Dealer(s)
Oranjedak West b.v.
Wédéflex Product(en)
Wédéflex D4
Wédéflex D4 No Roots
Wédéflex D4 Bicover
Wédéflex D3
Wédéflex D3 Diamond
Wédéflex D3 ZK
Wédéflex D4 ZK
Wédénop
De Rotterdam is de nieuwste eyecatcher van Nederlands trotse havenstad. Het gebouw is een complete stad in de stad: drie transparante torens van 150 meter hoog, op een voetstuk van cafés, restaurants, een hotel, sportclubs en prachtige entrees. De Rotterdam is een ontwerp van Architect OMA (Rem Koolhaas) op de Wilhelminapier, het nieuwe Manhattan aan de Maas.

Niet voor niets in de volksmond al ""De kolos van Koolhaas"" genoemd; De Rotterdam is 151 meter hoog (49 verdiepingen) en telt onder meer 240 appartementen, 60.000 m² kantoren, 9.500 m² winkels/horeca en een hotel met 280 kamers. Met een totale oppervlakte van 161.000 m² is het in volume het grootste gebouw dat in Nederland in een keer is ontwikkeld. De Rotterdam telt 10 daken met een totaaloppervlakte van ruim 5.500 m².

De uitvoering van een dergelijk project vroeg dan ook het nodige van alle betrokkenen. De toegang tijdens de uitvoering van dit immense complex kon bijvoorbeeld alleen met persoonlijke passen die elektronisch door middel van een tourniquet worden gecontroleerd en geregistreerd. In elke toren was slechts één lift beschikbaar en regelmatig ontstond er een rij met wachtenden. Even snel naar boven of beneden was er dus niet bij. En dan het werken op deze hoogte, vrijwel altijd waait het daar. Dankzij de uitstekende voorbereiding van het team van Oranjedak, is er een fantastisch project van gemaakt.