klik buiten het venster om de bestekservice af te sluiten
X

Kantoorgebouw 'The Edge', Zuidas te Amsterdam

Project
Kantoorgebouw 'The Edge', Zuidas te Amsterdam
Omvang
Circa 4.200 m²
Ontwikkelaar
OVG
Architect
PLP Architecture, Oeverzaaijer en Fokkema & Partners
Gebruikers/huurders
Deloitte en AKD (10-jarig contract)
Wédéflex Dealer(s)
Oranjedak b.v.
Wédéflex Product(en)
Wédéflex D4
Wédéflex D4 No Roots
Wédéflex D4 Bicover
Wédéflex D4 ZK
Deloitte (accountants) en AKD (advocaten) geloven in de Zuidas te Amsterdam als 'the best place to work' vanwege de goede bereikbaarheid, de nabijheid van openbaar vervoer en Schiphol, de internationale oriëntatie, de kennisuitwisseling met de universiteitscampus en het goede vestigingsklimaat voor medewerkers in Amsterdam.
Het nieuwe gebouw is ontwikkeld door OVG Real Estate voor Deloitte en AKD. Net als 'De Maastoren' in Rotterdam, waar OVG ook een dergelijke ontwikkelopgave heeft vervuld voor Deloitte en AKD, was het uitgangspunt de bundeling van specialistische kennis binnen één groter kantoor zodat de brede en diepe dienstverlening van beide organisaties wordt versterkt. Het gebouw is ontworpen vanuit een hoge duurzaamheidambitie en de principes van 'Het Nieuwe Werken'.

In het nieuwe gebouw gaan vanaf medio 2014 ongeveer 1.800 medewerkers werken. De Londense architecten Lee Polisano en Ron Bakker (PLP Architecture) hebben het gebouw ontworpen conform de ambitieuze BREEAM duurzaamheidcertificering. Hiermee wordt dit één van de eerste gebouwen op de Zuidas die aan deze kwalificering voldoet. Het ontwerp bewijst dat je met veel glas zowel licht, transparant als energiezuinig kunt bouwen. Door middel van innovatieve technieken, zoals onder andere klimaatplafonds, driedubbel glas, CO2-gestuurde ventilatie, geïntegreerde PV-cellen, energiezuinige installaties en hoogwaardige isolatiematerialen, worden comfort en energieprestatie zeer goed gecombineerd. Het gebouw is het één na grootste gebouw ter wereld dat ooit een BREEAM-NL 'Outstanding' ontwerpcertificaat heeft behaald.
BREEAM is de leidende en wereldwijd meest gebruikte methode voor het meten van de milieuprestaties van gebouwen. Het zet de standaard voor best-practice in duurzaam ontwerp en is de meetlat geworden om de milieuprestatie van een gebouw te beschrijven. BREEAM kent vijf kwalificaties waarvan de kwalificatie BREEAM-NL 'Outstanding' de hoogst haalbare is.

Oranjedak heeft de opdracht verworven voor het leveren en aanbrengen van de diverse dakbedekkingconstructies. Het hoogste punt van het project is circa 57 meter hoog. Op de hooggelegen dakvlakken van beton, circa 2.250 m², wordt een tweelaags mechanisch bevestigd systeem aangebracht bestaande uit voornamelijk een laag Wédébase en een laag Wédéflex D4. Hieronder wordt een hoogwaardige PIR-isolatie verwerkt met een dikte van 130 mm en een bitumineuze dampremmende laag. Op de dakbedekkingconstructie zullen PV-panelen worden geplaatst. Ter plaatse van het gebruiksdak op de begane grond, circa 1.900 m2, wordt een toplaag van Wédéflex D4 No Roots aangebracht.