klik buiten het venster om de bestekservice af te sluiten
X

Stadskantoor Utrecht (SKU)

Project
Stadskantoor Utrecht (SKU)
Omvang
Circa 6.000 m²
Architect
Architectenbureau Kraaijvanger-Urbis
Wédéflex Dealer(s)
Boko Dakbedekkers BV
Wédéflex Product(en)
Wédéflex Mineral
Wédéflex Mineral Bicover
Wédéflex Mineral Ultra White
Wédéflex Mineral ZK
Wédénop
De stad Utrecht heeft sinds 2013 een nieuw Stadskantoor. Het Stadskantoor wordt het centrale punt waar Utrecht terecht kan voor bijna alle gemeentelijke diensten en producten. Momenteel is dit project het op één na grootste gebouw dat nu in Nederland gebouwd wordt. Het nieuwe Stadskantoor Utrecht wordt gebouwd op een veelbelovende, maar uiterst complexe locatie: deels naast en deels bovenop de nieuwe stationshal van het Centraal Station in Utrecht. Het complex bestaat uit twee kantoortorens die verbonden worden door niveau zes tot en met elf. De lagere verdiepingen zijn bestemd voor publieke functies. Totaal worden er tweeëntwintig verdiepingen en een drielaagse kelder gerealiseerd. In de gevels zijn de stabiliteitsverbanden afleesbaar.

Bijzonder is te melden dat in dit project meer staal verwerkt dan in de Eiffeltoren en dat de zuidelijke toren rust op slechts enkele steunpunten zodat het lijkt alsof deze zweeft boven de stationshal.
Boko Dakbedekkers BV verwierf de opdracht voor het leveren en aanbrengen van de diverse dakbedekkingconstructies op het nieuwbouwproject.

Het hoogste punt van het project is circa 92 meter hoog. Op de hooggelegen dakvlakken wordt een tweelaags systeem aangebracht bestaande uit voornamelijk een laag Wédénop en een laag Wédéflex Mineral. Dit systeem wordt aangebracht op een ondergrond van C-EPS afschotmortel. Ook zijn er diverse gebruiks- en tuindaken waar een toplaag van Wédéflex D4 No Roots wordt verwerkt.