klik buiten het venster om de bestekservice af te sluiten
X

Ventilatiegebouwen Velsertunnel te Velsen

Project
Ventilatiegebouwen Velsertunnel te Velsen
Opdrachtgever/directie
Rijksgebouwendienst te Arnhem
Wédéflex Dealer(s)
V&H Dakbedekkingen
Wédéflex Product(en)
Wédéflex Mineral
Wédéflex Mineral Bicover
Wédéflex Mineral Ultra White
Wédéflex Mineral ZK
Wédénop
Je hebt vele gebouwen met enorme diversiteit aan functie en gebruik. Gebouwen van alledaags gebruik en gebouwen waarbij je niet direct stil staat. Een gebouw dat in het laatste rijtje thuishoort is het: Ventilatiegebouw Velsertunnel. Voor het ventileren van de tunnelbuizen zijn aan de noord- en zuidzijde van de Velsertunnel ventilatieschachten gebouwd.

De twee gebouwen, tussen 1952 en 1955 gebouwd, zijn een aantal jaren geleden tot monument verklaard behorend tot de “Naoorlogse architectuur uit de periode 1940-1958”. Het beheer en onderhoud van de beide gebouwen wordt door Rijkswaterstaat uitgevoerd.

In het voorjaar van 2012 zijn de ventilatiegebouwen grondig gerenoveerd. Een bouwkundig aannemer heeft het voegwerk van de gebouwen inclusief de 31 meter hoge luchtpijpen gerenoveerd.

Wat de functie van een gebouw ook is, elk gebouw behoeft een waterdicht dak. De dakbedekking van de ventilatiegebouwen was dan ook toe aan een grondige renovatie. Vanwege de beperkte bereikbaarheid van de ventilatiegebouwen is gezocht naar een dakbedekkingssysteem dat lang meegaat.
V&H Dakbedekkingen is door de bouwkundig aannemer gevraagd hierin advies te geven. In overleg met Rijkswaterstaat is gekozen voor een Wédéflex systeem met een bewezen levensduur van meer dan 30 jaar.

Het dakbedekkingssysteem is een isolerende C-EPS mortel, een APP gemodificeerde gebitumineerde glasvlies type Wédénop en een toplaag van APP gemodificeerde bitumen dakbaan met een composiet inlage, bestaande uit polyestermat, glasvlies en polyestermat afgestrooid met leislag, type Wédéflex Mineral.